Соняшник Лакомка - кондитерський сорт, з періодом вегетації 110-115 днів. Більшість фермерів, які вирощують кондитерські соняшники вибирають саме Лакомку за рахунок низької вартості посівного матеріалу і стабільної продуктивності сорту по врожайності і виходу олії - 1,5 т/га.
Особливості сорту Лакомка
Великі насінини чорного кольору мають сірі смуги по боках, вага тисячі насінин досягає 75 г, олійність - 46%. Для отримання високих врожаїв слід вибирати насіння еліта або 1-й репродукції. Також слід звертати увагу на розмір насіння, воно повинне бути великими і міцними.
Рекомендації по посіву насіння Лакомка (//www.ukrboard.com.ua)
Вкрай небажано висівати насіння Лакомка в ранні терміни, щоб період цвітіння не попадав на червневу посуху. Одним з переваг вирощування саме цього сорту є те, що соняшник можна удобрювати по листу азотними добривами. Важливо також дотримуватися густоти посіву, перед збором врожаю вона не повинна перевищувати 30000-35000 рослин на 1 гектар.
Основні переваги:
можливість внесення азотних добрив по листу;
врожайність на рівні 46 ц/га;
маса 1000 насінин - 75 г;
стійкість до 5 рас вовчка.