Рослина (Salvia hispanica), з якої одержують насіння чиа, родом з Південної Америки. Ще багато століть тому це насіння було одним з основних продуктів харчування майя та ацтеків. Насіння Чіа багате на кальцій, необхідний для нормального розвитку та функціонування кістково-м'язової системи у дітей, спортсменів, для запобігання остеопорозу та пом'якшення його ефектів, особливо у жінок у період менопаузи. У 100 г насіння ЧІА міститься до 870 мг кальцію, тоді як у молоці – не більше 125 мг. Кальцій повноцінно засвоюється організмом завдяки наявності бору в насінні Чіа, що діє як каталізатор для всмоктування та засвоєння кальцію.
Насіння чіа - відмінне джерело клітковини. Її зміст досягає вражаючих 10 г на 2 ст. л. продукту. Що становить 1/3 від денної норми, що рекомендується медиками, для дорослої людини. Висока концентрація антиоксидантів не тільки забезпечує захист від найнебезпечніших захворювань сучасності, але й відповідає за тривалий термін зберігання насіння – до 2-х років без втрати основних якостей. (//www.ukrboard.com.ua)
Насіння Чіа - чудове джерело антиоксидантів, тут їх концентрація навіть більша, ніж у свіжій лохини та чорниці. Ну а взимку антиоксиданти дуже потрібні, щоби підтримувати здоров'я на належному рівні. І вони допомагають молодо виглядати!
Насіння Чіа нормалізує рівень цукру, здатне знижувати стійкість клітин організму до інсуліну і боротися з аномально високим рівнем інсуліну в крові. Провідними вченими світу повідомляється, що прийом у їжу цього екзотичного насіння знижує базові та супутні кардіоваскулярні фактори ризику при діабеті II типу. Це твердження ґрунтується на дослідженні здоров'я групи діабетиків, що складається з 20 чоловіків та жінок. Вдалих покупок дорогі покупці. Будьте здорові . Доставка по місту, розсилка по регіонах, оплата при отриманні.