Призначення зерна: Продовольче зерно
Кількість: 30 тонн
Жито є другою важливою після пшениці культурою. Продовольча цінність його визначається значним вмістом білків, багатих на незамінні для людей амінокислоти, особливо на лізин, аргінін, великої кількості легко засвоюваних вуглеводів, а також дуже важливих вітамінів (А, В1 В2, В3, В6, РР, С).
Проростки жита не тільки приємніше на смак, але і більш поживні, ніж пшеничні. А на початку цього століття було офіційно доведено, що вони ще й корисніше. Це не просто їжа, а справжня біологічно активна
добавка, проте ця сама добавка ще і смачна.
Наше
жито сертифіковано Органік Стандарт UA-BIO-108 відповідно до Стандарту, що еквівалентний Постановам ЄС №834/2007, 889/2008.
БЕЗ ГМО.
Якість відповідно до ДСТУ 4522:2006 «Жито. Технічні умови».
Склад: 100% зерно жита органічного землеробства.
Поживна (харчова цінність) на 100 g(г) продукту:
білки - 9,1 g(г),
жири - 2,2 g(г),
вуглеводи - 58,0 g (г)
(//www.ukrboard.com.ua)
Енергетична цінність (калорійність) на 100g(г) продукту: 287 kcal (ккал).
Як проростити зерно жита
1. Залити зерна водою, вилучити зерна, що спливли: вони не дадуть паростків;
2. Ретельно промити зерна холодною водою та потім замочити їх у холодній воді на 8–10 годин;
3. Після замочування знову декілька разів промити зерна до тих пір, поки вода не стане чистою;
4. Залити зерна водою так, щоб вода злегка покривала їх;
5. Промити зерна під проточною водою 3-4 рази на добу і повністю змінити воду на чисту;
6. При появі паростків від 1–2 мм — зерна готові до вживання.
Зерна жита добре проростають у світлому теплому місці. Вночі пророщування йде інтенсивніше.
Паростки жита слід використовувати тільки у свіжому вигляді. Залишок зберігають в домашньому холодильнику, але не більше, ніж 2-3 дні.